Varza cu carne si smantana


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-porc » Varza cu carne si smantana


Varza cu carne si smantana

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2659 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

2 kg de varza acra
700 gr carne de porc
1 ceapa
1 legatura de marar
2 linguri de untura sau ulei
1/2 lingurita cimbru
sare
piper boabe
100 ml smantana
2 linguri mari de bulion


Mod de preparare:

Carnea se portioneaza si se pune intr-o cratita, in grasimea incinsa. Se lasa la foc mic, acoperita, iar dupa 2 minute se adauga si ceapa tocata. Se lasa pana cand carnea se rumeneste. Se adauga varza tocata subtire si stoarsa de zeama, mararul tocat, cimbrul, cateva boabe de piper si apa cat sa acopere varza. Se acopera cratita si se lasa la foc mic timp de aproximativ 2 ore. Se completeaza cu putina apa din cand in cand. Cand varza s-a inmuiat, se adauga bulionul diluat cu o cescuta de apa si se baga cratita acoperita in cuptorul incins inca 20 de minute. Se serveste cu smantana turnata deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Varza cu carne si smantana

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Impanat de tarabostes

Se ia muschiuletul, se fasoneaza, dupa care se fac mici buzunarase din loc in loc care se...

Coaste de porc la cuptor

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie, intr-un bol mai mare...

Ciorba din oase de porc

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care...

Fasole frecata cu ciolan afumat

Se spala fasolea si se pune la inmuiat in apa rece aproximativ 3 ore. Se schimba apa, se pune...

Friptura de porc cu alune

Carnea se curata de eventualele pielite si se taie pe trei sfeturi, se umple cu 100 g frunze...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...