Aripi picante cu cartofi la cuptor


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Aripi picante cu cartofi la cuptor


Aripi picante cu cartofi la cuptor

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Sim0na


Reteta vizualizata de: 1120 ori

Vezi toate retetele bucatarului (370)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de miercuri
Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 caserola aripioare, 2 lingurita sare, 3 lingurita zahar, 1 lingurita rozmarin, 2 lingurite boia iute, 2 lingurite peperoncino, 5 catei de usturoi, zeama de la 1/2 lamaie , apa minerala, ulei de masline, ulei pentru prajit, 2 cartofi, 50 g unt sarat cu cimbru, sare.


Mod de preparare:

Aripioarele le-am taiat in trei, aruncand varful. Le-am spalat si curatat bine. Am amestecat condimentele cu usturoiul pisat si ulei de masline. Am adaugat si sucul de la o jumatate de lamaie si cca 200 ml de apa minerala. Am pus amestecul de condimente peste aripioare si am dat la frigider pentru 24 de ore. Dupa ce au stat la marinat, am pus aripioarele intr-o tava in care am adaugat ulei de masline si am dat la cuptor. Eu nu am folosit marinata. Am pregatit si cartofii, taindu-i bucati. Am pus intr-un vas de yena bucati de unt sarat cu cimbru si cartofii bucati si am dat la cuptor. Am lasat la cuptor pana au fost gata si aripioarele si cartofii. Am servit alaturi de o salata de sfecla, iar pe cartofi am pus smantana! O bunatate de cina!!



0
Comentarii si intrebari la: Aripi picante cu cartofi la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...