Chiftelute de pui


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Chiftelute de pui


Chiftelute de pui

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1583 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

300 gr de piept de pui sau curcan
1 ceapa mica
1 mana de marar tocat
1 mana de patrunjel tocat
2 felii de paine
1 ou
sare
piper
100 gr de faina
ulei


Mod de preparare:

Carnea de pui se trece prin masina de tocat de doua ori sau se cumpara de la magazin gata tocata. Feliile de paine se inmoaie in putina apa, se storc si se toaca impreuna cu carnea. Ceapa se toaca foarte marunt si se amesteca cu carnea, oul, painea, piperul, verdeata tocata marunt si sare. Se amesteca bine. Se formeaza din pasta rezultata bilute de marimea unei nuci. Pentru a nu se lipi de maini, trebuie sa va udati mainile cu apa. Bilutele se dau prin faina, se scutura usor si se prajesc in ulei incins cateva minute, pana cand se rumenesc. Se scot pe un platou acoperit cu cateva straturi de servete de hartie, pentru a se scurge de ulei. Se servesc calde sau reci, simple sau impreuna cu piure de carfofi.


 



0
Comentarii si intrebari la: Chiftelute de pui

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...