Chiftelute din piept de pui


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Chiftelute din piept de pui


Chiftelute din piept de pui

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Liamaria


Reteta vizualizata de: 1273 ori

Vezi toate retetele bucatarului (35)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

500g carne tocata din piept de pui, 2 cepe, 1 capatana de usturoi, 2 oua, 4 felii de paine, boia dulce de ardei , piper, sare, 100g pesmet, ulei de palmier.


Mod de preparare:

Punem feliile de paine la inmuiat in apa rece pentru 5 minute. Curatam ceapa si usturoiul, apoi le tocam marunt. Scoatem feliile de paine inmuiate, le stoarcem foarte bine si le dam pe razatoare sau masina de carne/robot. Punem ingredientele intr-un bol, adaugam ouale, condimentam si omogenizam totul foarte bine. Intre timp pornim friteuza sau punem uleiul intr-o cratita, la incins. Cu o lingura luam din amestec, cu ajutorul palmelor formam cate o bila, le dam prin pesmet, le aplatizam, sau nu, putin, si le punem la prajit. In friteuza nu e nevoie sa le intoarcem, ele se vor rumeni uniform, dar daca le prajiti in tigaie, va trebui sa le intoarceti, pe ambele parti. Gata prajite, le scoatem pe un servet absorbant. Se pot servi atat calde, cat si reci, ca aperitiv sau fel principal. Eu le-am servit ca fel principal, cu piure de cartofi si gogosari in otet. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Chiftelute din piept de pui

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...