Coquelet la cuptor cu unt si ierburi


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Coquelet la cuptor cu unt si ierburi


Coquelet la cuptor cu unt si ierburi

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 7791 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Franta
Grad de dificultate: mic
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

2 cocosei, 1 mana de salvie, 5-6 catei de usturoi, 50gr unt, sare de mare, piper proaspat macinat, ulei de masline. 


Mod de preparare:

Pentru inceput, incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Stergeti cocoseii in interior si exterior cu un servet de hartie. NU spalati carnea de pui, deoarece aceasta contine Salmonella care, prin intermediul apei, se poate raspandi pe chiuveta sau pe obiectele din jur (Salmonella este complet distrusa prin tratarea termica a carnii). Taiati cocoseii in jumatati pe care le sarati si le piperati. Asezati bucatile de carne intr-o tava unsa cu ulei de masline, iar deasupra fiecarei jumatati asezati cate o bucata de unt. Cocoseii vor sta 45 de minute la cuptor. Cocoseii bine gatiti trebuie sa fie rumeni si crocanti la exterior si moi in interior (mai multe detalii despre prepararea carnii in cuptor aici). Scoateti cocoseii din tava, inveliti-i in folie de aluminiu si lasati-i asa timp de 30 de minute. Intre timp, incingeti o tigaie in care puneti 2 linguri de ulei de masline si 1 lingura de unt, apoi adaugati frunzele de salvie si cateii de usturoi taiati in jumatati. Lasati pe foc 10 secunde, pana cand ierburile isi lasa aroma. Asezati cocoseii pe farfurii, turnati deasupra lor ierburile si serviti alaturi de Piure de cartofi cu sfecla rosie



0
Comentarii si intrebari la: Coquelet la cuptor cu unt si ierburi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...