Coronita cu piept de pui


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Coronita cu piept de pui


Coronita cu piept de pui

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 980 ori

Vezi toate retetele bucatarului (498)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Pentru aluat:
500 g faina
1 lingura zahar
1 cub de drojdie
1-2 linguri untura
apa calduta
1/2 lingurita sare
Pentru umplutura:
1 piept de pui (de tara am avut eu)
1 ceapa
masline
100 g sunca
sare
piper
cascaval
telemea
sos de rosii


Mod de preparare:

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putia apa calduta, adaugam untura si incepem sa framantam, adaugand treptat apa pana rezulta o coca elastica si nelipicioasa. Acoperim si lasam la dospit cca 30 min. Intr-o tigaie calim ceapa tocata, adaugam pieptul (eu l-am fiert dupa care l-am taiat bucati). Lasam sa se caleasca putin impreuna, adaugam sunca taiata bucati, potrivim de sare si piper, lasam inca cca 2-3 min pe foc dupa care lasam sa se raceasca. Intindem coca intr-o foaie subtire (cerc), asezam in tava unsa si tapeta cu faina. Facem un cerc in mijloc, fara sa apasam tare, dupa care cu cutitul il vom imparti in triunghiuri. Pentru sosul de rosii, am amestecat 2 linguri pasta de tomate cu putina apa, oregano, busuioc, sare si piper. Ungem marginea cu sos de rosii, adaugam umplutura, masline, cascaval si telemea data prin razatoare. Asezam fiecare colt deasupra umpluturii, ungem cu un ou desfacut cu putin lapte. Dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos.



0
Comentarii si intrebari la: Coronita cu piept de pui

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...