Cus cus cu pipote si suc de rosii


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Cus cus cu pipote si suc de rosii


Cus cus cu pipote si suc de rosii

Rating   ( 3 voturi)

4 3

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Ina


Reteta vizualizata de: 2724 ori

Vezi toate retetele bucatarului (16)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

250 g cus-cus
500 ml suc de rosii
2 cepe
1 ardei gras
1 morcov
500 g pipote
4 catei usturoi
busuioc
sare si piper
50 g unt
nucsoara
patrunjel verde


Mod de preparare:

Tocam legumele si le calim usor, la foc mic, in 3 linguri cu ulei sau 50 g unt. Adaugam pipotele si sucul de rosii, apoi sare sare si piper, dupa gust. Intr-o alta cratita topim 50 g unt si prajim cus-cus-ul pana devine auriu. Adaugam 700 ml apa fierbinte si un praf de nucsoara, lasand totul pe foc mic inca 8-10 minute, sa fiarba pastele. Cand pastele au absorbit apa, se adauga peste pipotele cu legume si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Se acopera vasul alte 5 minute, apoi se pot servi.



0
Comentarii si intrebari la: Cus cus cu pipote si suc de rosii

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...