Drob in crusta de pesmet


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Drob in crusta de pesmet


Drob in crusta de pesmet

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Ina


Reteta vizualizata de: 1254 ori

Vezi toate retetele bucatarului (16)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru drob: 500 g ficat de pasare, 500 g pipote si inimi de pasare, o limba de porc, 2 legaturi de marar , 2 legaturi de patrunjel, o capatana mare de usturoi, o ceapa uscata, frunze de ceapa verde, cimbru, piper, sare, 3 foi de dafin, 12 oua, ulei. Pentru crusta de pesmet: pesmet cu bob mare (mai grunjos ), 5 oua.


Mod de preparare:

Este o reteta preparata vara, din carne de pasare si porc. Intrucat prapor nu mai aveam, m-am gandit sa incerc compozitia pe care o folosesc la snitele, astfel ca mi-a iesit o frumusete (de bunatate nu mai zic =)) ) de drob!!! Nu s-a lipit deloc de tava si parca era imbracat in aluat. Punem la fiert organele de pasare si limba de porc, in apa cu sare, piper si foi de dafin. Cand s-au fiert le racim si le tocam marunt (eu am folosit robotul). Frunzele de ceapa le tocam si le punem un minut la microunde sau doua minute pe foc, pentru a se praji/ fierbe usor. Usturoiul de curata si se piseaza. Mararul si patrunjelul se toaca marunt, impreuna cu ceapa uscata. Se amesteca totul (carnea, ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul ) cu sare, piper, cimbru si incorporam pe rand ouale, ajutandu-ne de mana. Ungem tavile cu ulei si presaram pesmet in strat gros. Turnam compozitia de drob, distribuind-o in mod egal in tavi. Pentru crusta de pesmet procedam astfel: acoperim drobul cu un strat de pesmet, apoi imprastiem doua oua batute peste stratul de pesmet. Peste stratul de ou imprastiem iar pesmet in strat gros (sa para ca oul a fost tot absorbit de pesmet), apoi acoperim totul cu ou batut (de data aceasta mie mi-au intrat 3 oua). Decoram sau nu cu marar verde, tocat. Dam la cuptor pentru cca 30-40 minute, la foc potrivit, pana ce oul capata o culoare aramie, iar drobul se desprinde de marginea tavii. Feliem dupa ce se raceste.



0
Comentarii si intrebari la: Drob in crusta de pesmet

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...