Ficatei cu sos de smantana


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Ficatei cu sos de smantana


Ficatei cu sos de smantana

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: luana06


Reteta vizualizata de: 2391 ori

Vezi toate retetele bucatarului (604)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de vineri
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg ficat pui, 300 g smantana, o lingura de faina, 250 g branza, cimbru, piper, 4 ciuperci, unt, 5 catei usturoi, 1 ceapa medie.


Mod de preparare:

Spalam bine ficatul de pui, il curatam de pielite si il lasam la scurs bine. Ceapa se curata si se spala bine, apoi se taie pestisori. Spalam ciupercile si le taiem fasii potrivit de subtiri. Punem intr-o tigaie putin unt la topit, adaugam ceapa si o calim pana devine sticloasa. Punem si ciupercile la calit. Separat, intr-o alta tigaie, punem un cubulet de unt la topit, apoi calim lingura de faina pana devine crema, adaugam smantana, piperul, un praf de sare, cimbru si fierbem totul pentru 5 minute. Apoi adaugam branza data pe razatoarea mare, amestecam si mai dam in cateva clocote, dupa care adaugam totul peste ceapa si ciupercile calite. Fierbem inca un minut, doua si oprim focul. Luam ficatul care s-a scurs bine, il punem la oparit intr-o cratita cu apa care clocoteste, scurgem bine si dam deoparte. Punem ulei la incins, adaugam ficatul si lasam la prajit. Cand acesta este aproape gata condimentam cu usturoiul tocat foarte marunt, piper, sare si cimbru si lasam sa se rumeneasca. Servim ficatul fierbinte cu sosul de smantana, legume trase la tigaie si patrunjel verde pe deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Ficatei cu sos de smantana

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...