Ficatei in sos de rosii, cu mamaliguta


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Ficatei in sos de rosii, cu mamaliguta


Ficatei in sos de rosii, cu mamaliguta

Rating   ( 2 voturi)

3 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Ina


Reteta vizualizata de: 1969 ori

Vezi toate retetele bucatarului (16)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg ficat de pasare
5 linguri cu ulei de masline
200 ml. suc de rosii
4 catei de usturoi
sare
piper
curry
patrunjel verde


Mod de preparare:

Ficatul se spala bine in apa rece, apoi se opareste pentru a se indeparta mai usor surplusul de sange . In tigaia incinsa asezam bucatile de ficat, pe care le stropim cu putin ulei de masline. Acoperim cu un prosop de hartie si lasam sa se rumeneasca bine, intorcand ficatul pe toate partile pentru rumenire uniforma. Cand ficatul este rumen, presaram sare, piper, curry , apoi adaugam sucul de rosii si o ceasca cu apa fierbinte. Lasam sa fiarba pana scade sosul, adaugam usturoiul feliat si mai lasam pe foc 2-3 minute. In tot acest timp avem grija sa intoarcem ficatul pentru a fi mai bine patruns de sos . Oprim focul si decoram cu patrunjel verde tocat marunt. Servim cu mamaliguta calda.



0
Comentarii si intrebari la: Ficatei in sos de rosii, cu mamaliguta

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...