Frigarui de pui


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Frigarui de pui


Frigarui de pui

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2355 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 piept de pui dezosat
2 rosii
1 ceapa
1 ardei gras
sare
cimbru uscat
piper
boia de ardei dulce
ulei
8 bete din lemn pentru frigarui


Mod de preparare:

Pieptul de pui se curata de pielite si se taie cubulete cu latura de circa 3 cm. Carnea se pune intr-un castron si se adauga sare cat sa sareze bine carnea, piper, 1/2 de lingurita de boia de ardei dulce, putin cimbru uscat, 2-3 linguri de ulei. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la frigider 20-30 de minute. In acest timp se pregatesc legumele. Se curata ceapa, se taie sferturi si acestea se desfac inca in 2-3 bucati, ardeiul se curata de seminte si se taie bucati mari, rosiile se taie, de asemenea, bucati mari. Se scoate carnea de la frigider si se fac frigaruile impungand cu cate un betisoar ingredientele pregatite mai devreme: o bucata de carne, o bucata de rosie, o bucata de ceapa, inca o carne, o bucata de ardei, carne, ceapa, rosie, etc.  Pe fiecare frigaruie ar trebui sa fie 3-4 bucati de carne si mai multe legume, dar nu le inghesuiti prea tare deoarece trebuie sa se patrunda bine. Nu puneti la extremitati ceapa, deoarece se va arde. Frigaruile astfel pregatite se pun pe un platou si apoi pe gratarul incins bine in prealabil. Cele mai bune sunt facute la gratar de lemne si carbuni, dar se pot prepara si pe flacara de aragaz, doar ca vor face mult fum. 
Se servesc calde, impreuna cu o salata de rosii si ceapa si eventual cartofi prajiti.



0
Comentarii si intrebari la: Frigarui de pui

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...