Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Frigarui de pui
Frigarui de pui
Rating ( 0 voturi)
Reteta trimisa de: admin
Reteta vizualizata de: 2434 ori
Vezi toate retetele bucatarului (526)Intreaba bucatarul
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru 4 portii
1 piept de pui dezosat
2 rosii
1 ceapa
1 ardei gras
sare
cimbru uscat
piper
boia de ardei dulce
ulei
8 bete din lemn pentru frigarui
Mod de preparare:
Pieptul de pui se curata de pielite si se taie cubulete cu latura de circa 3 cm. Carnea se pune intr-un castron si se adauga sare cat sa sareze bine carnea, piper, 1/2 de lingurita de boia de ardei dulce, putin cimbru uscat, 2-3 linguri de ulei. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la frigider 20-30 de minute. In acest timp se pregatesc legumele. Se curata ceapa, se taie sferturi si acestea se desfac inca in 2-3 bucati, ardeiul se curata de seminte si se taie bucati mari, rosiile se taie, de asemenea, bucati mari. Se scoate carnea de la frigider si se fac frigaruile impungand cu cate un betisoar ingredientele pregatite mai devreme: o bucata de carne, o bucata de rosie, o bucata de ceapa, inca o carne, o bucata de ardei, carne, ceapa, rosie, etc. Pe fiecare frigaruie ar trebui sa fie 3-4 bucati de carne si mai multe legume, dar nu le inghesuiti prea tare deoarece trebuie sa se patrunda bine. Nu puneti la extremitati ceapa, deoarece se va arde. Frigaruile astfel pregatite se pun pe un platou si apoi pe gratarul incins bine in prealabil. Cele mai bune sunt facute la gratar de lemne si carbuni, dar se pot prepara si pe flacara de aragaz, doar ca vor face mult fum.
Se servesc calde, impreuna cu o salata de rosii si ceapa si eventual cartofi prajiti.
Nu exista comentarii la acest articol!
Adaugati un comentariu!ALTE RETETE CULINARE DIN CATEGORIA: Retete cu carne de pui
Alte retete culinare din categoria Retete cu carne de pui

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.
trimite o reteta
Follow @La_Baguette
Ne gasesti si pe