Friptura de pui cu rosii


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Friptura de pui cu rosii


Friptura de pui cu rosii

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1848 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg carne de pui (ciocanele si pulpe)
4 catei de usturoi
1 lingura de bulion
2-3 rosii
piper
sare
cimbru uscat
1 pahar de vin alb
1 ceapa
ulei


Mod de preparare:

Carnea de pui transata se pune la prajit intr-o tigaie mai mare sau intr-o cratita cu ulei. Dupa ce se rumeneste usor pe ambele parti, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Se lasa la foc mic si se amesteca din cand in cand. Dupa 5 minute se adauga vinul amestecat cu bulionul, iar sosul format se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se lasa sa fiarba 2-3 minute, dupa care se adauga rosiile curatate de pielita si taiate bucatele. Se da focul mic si se lasa sa fiarba in continuare 15-20 de minute.
Friptura de pui cu rosii se serveste calda sau rece, eventual cu piureu de cartofi.



0
Comentarii si intrebari la: Friptura de pui cu rosii

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...