Friptura din piept de pui cu orez


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Friptura din piept de pui cu orez


Friptura din piept de pui cu orez

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: mariana.nick


Reteta vizualizata de: 1246 ori

Vezi toate retetele bucatarului (10)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

1 piept de pui, 1 lamaie , 1 salata verde, 1 lingura sare, 2 ceasca orez bob mare, 1 lingura morcov taiat cubulete mici, 1 lingurita condiment pui, 1 patrunjel verde.


Mod de preparare:

Se imparte pieptul de pui in doua, fiecare parte se taie pe lungime pentru ca bucata sa fie mai subtire si sa fie mai lata (nu se taie pana la capat, sa arate ca si cum ai deschide o carte ), se bate, se sareaza putin se adauga si condimentul pentru pui. Intr-o carticioara se pune putin ulei, cand s-a incins se adauga o cana de orez si 3 cani de apa. Pana incepe apa sa fiarba se curata ½ de morcov si se taie cubulete mici sau se da pe razatoarea mica si se adauga peste compozitia din craticioara pentru a fierbe. Cand orezul incepe sa fiarba se adauga sare dupa gust. Se pune gratarul sau tigaia tefal cu bulina rosie la incins. Pieptul de pui se unge cu putin ulei si se pune pe gratar sau tigaie cu partea unde sa taiat in jos (partea cu pielita deasupra). Se lasa circa 5 min. Pe prina parte pana ce carnea se albeste, cand se intoarce pe partea cealalta se lasa doar 2 minute pentru a ramane suculenta. Intre timp este gata si orezul. Se aseaza pe farfurie frunza de salata, orezul, friptura si la final o felie de lamaie si o frunzulita de patrunjel pentru decor. Peste friptura si orez se stoarce lamaie. Are un gust extraordinar si nu este nevoie de salata.



0
Comentarii si intrebari la: Friptura din piept de pui cu orez

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...