Gaina umpluta cu orez


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Gaina umpluta cu orez


Gaina umpluta cu orez

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: luana06


Reteta vizualizata de: 4732 ori

Vezi toate retetele bucatarului (604)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 gaina mijlocie, 100g ciuperci, 1 ceasca mare de orez, 1 ceapa, 1 morcov, sare, piper, 1 ceasca de supa baza, 1 ceasca de ulei, bulion.


Mod de preparare:

Se spala orezul in mai multe ape, se pune la fiert cat sa il acopere si se lasa pana se inmoaie usor. Se scoate si se scurge, apoi se pune intr-o cratita cu unt sau ulei, cu ciupercile curatate, spalate si tocate marunt. Se coloreaza amestecul cu o lingura de bulion, se potriveste de sare si se pipereaza dupa gust. Cu acest amestec se umple gaina curatata si spalata in mai multe ape reci. Se pune o lingura de unt in tava de friptura, se asaza pe fundul tavii morcovul taiat rondele si ceapa taiata pestisori, iar peste legume se asaza gaina umpluta. Se acoperea cu o ceasca de supa baza si se frige o ora la foc potrivit. Se intoarce cand s-a rumenit, se mai frige pana carnea este moale. Se scoate cand este gata si se serveste calda taiata felii, alaturi de umplutura si salata de sezon. Sosul in care se face gaina se serveste turnat fierbinte peste bucatile de carne.



0
Comentarii si intrebari la: Gaina umpluta cu orez

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...