Gulas unguresc


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Gulas unguresc


Gulas unguresc

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 1034 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Carne de pui (copane de pui si aripi de pui)
•4 cepe mari (ceapa rosie si ceapa galbena)
•2 ardei ( ardei galben si ardei rosu)
•1 morcov
•1 cartof (optional)
•2 rosii
•1- 2 ardei iuti
•3 catei de usturoi
•2 lingurite de faina
•2 linguri de bulion
•1 lingurita de piper
•1 lingurita de sare
•1 lingurita de zahar
•1 lingurita de boia de ardei iute
•2 foi de dafin
•3 linguri de ulei
•2 cani de apa
ingrediente galusti:
•1 ou
•1 praf de sare
•5 linguri de faina
•2 linguri de apa


Mod de preparare:

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete, cartoful se taie bucati putin mai mari decat celelalte legume, iar usturoiul se piseaza. Intr-o craticioara (sau ceaun) se incinge ulei si se prajesc putin bucatile de carne, dupa care se adauga ceapa, putina sare si zahar si se caleste inabusit pana cand carnea este patrunsa si ceapa este calita. Intr-o cana se amesteca bine faina cu o lingura de bulion si putina apa. Cand ceapa este calita se adauga si celelalte legume, cana cu faina si bulion, se amesteca si se calesc inabusit 5- 10 minute. Daca carnea este prea facuta se scoate si se adauga la final. Se adauga apa, pasta de tomate, se condimenteaza dupa gust cu piper si boia de ardei si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic pana cand se formeaza un sos legat. Cat timp mancarea fierbe se pregatesc galustile. Intr-un castronel se bate oul inpreuna cu un praf de sare, se adauga apa si se amesteca bine, apoi se adauga putin cate putin si faina pana cand se obtine un aluat consistent (compozitie ca o smantana mai groasa) care se poate lua cu lingurita. Galustile din faina se pot fierbe direct in mancare sau se pot fierbe separat in apa cu sare. Intr-o craticioara cu apa si sare se fierb galustile la foc mic aproximativ 10 minute, dupa care se scot cu o spumiera si se adauga in oala cu mancare care fierbe incet. Mancarea se mai fierbe fara capac, la foc mic inca 15 minute. Gulasul este gata atunci cand sosul este bine legat (gros) si toate legumele si carnea sunt fierte. Gustul sosului de gulas trebuie sa fie placut condimentat (dulce-acrisor-iute). Gulas de pui, un preparat traditional din bucataria ungureasca, deosebit de gustos cu aroma specifica mancarurilor unguresti, placut picanta si aspectuoasa. Gulas unguresc, mananci de nu te mai saturi!



0
Comentarii si intrebari la: Gulas unguresc

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

Rata pe varza la cuptor

Curatam rata , o spalam si apoi o transam. Facem un amestec cu ulei de masline, sare,piper,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...