Lasagna cu pui si ciuperci de padure


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Lasagna cu pui si ciuperci de padure


Lasagna cu pui si ciuperci de padure

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 1336 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru foile de lasagna: 400 gr faina, 4 oua, sare. Pentru sosul de pui si ciuperci: 500 g piept de pui, 500 ciuperci de padure, 200 gr suc rosii, 100 g cascaval afumat, 2 cepe, 2 morcovi, 1 tulpina medie telina, 2 linguri unt, 2 cani apa, busuioc, oregano, condimente pentru carne de pui, piper verde. Pentru sosul Bechamel: 50 gr faina, 50 gr unt, 700ml lapte, nucsoara.


Mod de preparare:

Pentru foi, punem faina cernuta intr-un bol mai mare, facem o gropita in centru in care punem cele 4 oua, pe care le spargem cu o furculita, si incepem sa amestecam, aducand usor faina de pe margini peste oua. Cand s-a inchegat destul aluatul incepem si framantam pana obtinem o biluta elastica. Aluatul se imparte in 4 parti egale, apoi cu sucitorul intindem foi foarte subtiri. Taiem foile in patratele, le asezam pe un platou si le lasam sa se usuce timp de 35-40 minute. Punem la fiert intr-o oala apa cu sare si putin ulei. Cand fierbe apa punem 2 cate 2 foile de lasagne si le fierbem cam 3 minute, apoi le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam la scurs. Preparam sosul de pui si ciuperci. Pieptul spalat se taie in bucati mici, se condimenteaza cu amestecul de condimente pentru pui. Intr-o tigaie punem untul, adaugam pieptul de pui si lasam sa se rumeneasca usor. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se adauga peste pieptul de pui. Punem sucul de rosii, apa, busuiocul, oregano, sare, piper si lasam sa fiarba la foc mic, pana cand scade tot lichidul, apoi lasam sa se raceasca. Preparam sosul, astfel: intr-o cratita topim untul, tragem la o parte de pe foc si adaugam toata faina deodata, amestecand rapid. Trecem din nou cratita pe foc, adaugam treptat laptele si amestecam pana devine sosul dens. Adaugam jumatate de lingurita de nucusoara, condimentam cu sare, piper si lasam sa se raceasca. Intr-o tava punem asezam ingredientele, dupa cum urmeaza: un strat de sos bechamel, foi de lasagne, sosul de pui si ciuperci, sos bechamel, cascaval ras, apoi continuam la fel pana epuizam toate ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de foi, peste care adaugam cascaval ras. Punem tava in cuptor pentru 45-50 minute, iar cand se formeaza crusta aurie, lasagna este gata. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Lasagna cu pui si ciuperci de padure

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...