Morcovi cu piept de pui


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Morcovi cu piept de pui


Morcovi cu piept de pui

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 1135 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de joi
Meniul de miercuri
Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

500g piept de pui dezosat fara piele 
600 gr morcovi
o ceapa
150g smantana
25g faina ( o lingura cu varf)
suc sau past?„?’ de ro??β„?ii (dup?„?’ gust)
patrunjel
ulei
sare


Mod de preparare:

Se încinge o tigaie cu 2 - 3 lg. De ulei, se pune ceapa ??β„?i se înfierbânt?„?’ cca 1 min, apoi se adaug?„?’ pieptul de pui t?„?’iat buc?„?’??β€?i ??β„?i se amestec?„?’ pentru ca s?„?’ se coaguleze la suprafa??β€??„?’. Se adaug?„?’ o jum?„?’tate de linguri??β€??„?’ de sare, se acoper?„?’ ??β„?i se las?„?’ la foc mic, ad?„?’ugând câte 2 - 3 linguri de ap?„?’ când este nevoie, pân?„?’ când carnea este f?„?’cut?„?’. Morcovii t?„?’ia??β€?i be??β€?i??β„?oare (lungi de 4 - 5 cm. ??β„?i groase de cca 0. 5 cm. ) se c?„?’lesc separat cu 3 linguri de ulei, la foc mic, ad?„?’ugând câte 1 - 2 linguri de ap?„?’ pân?„?’ c?„?’nd se înmoaie bine. Când ??β„?i carnea ??β„?i morcovii sunt fier??β€?i, se amestec?„?’, apoi se adaug?„?’ f?„?’ina frecat?„?’ cu ap?„?’ rece, pasta de tomate (eu am pus 2 lingur??β€?e) ??β„?i se completeaz?„?’ cu ap?„?’ cat sa cuprind?„?’ morcovii ??β„?i carnea. Se las?„?’ s?„?’ fiarb?„?’ câteva clocote ca s?„?’ se lege sosul, se potrive??β„?te cu sare ??β„?i se ia de pe foc. Smântâna se freac?„?’ cu o lingur?„?’ de ap?„?’ rece ??β„?i se amestec?„?’ în mâncare, apoi se adaug?„?’ frunze de p?„?’trunjel t?„?’iate. Poft?„?’ bun?„?’!



0
Comentarii si intrebari la: Morcovi cu piept de pui

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...