Ostropel de pui cu rosii proaspete si busuioc


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Ostropel de pui cu rosii proaspete si busuioc


Ostropel de pui cu rosii proaspete si busuioc

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: DinGradinaLuiArdei


Reteta vizualizata de: 2840 ori

Vezi toate retetele bucatarului (20)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

600-700 gr aripioare de pui
500 gr rosii cherry
4-5 catei de usturoi
1 mana de busuioc proaspat
sare
piper proaspat macinat
ulei de masline
1 pahar cu vin alb sec
4-5 fire de ceapa verde
 


Mod de preparare:

Aripioarele se taie in doua si se prajesc intr-o tigaie mai adanca in putin ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit usor, se scot pe o farfurie.
In uleiul ramas se caleste ceapa verde tocata, la foc mic, pana cand se inmoaie. Atunci se adauga rosiile cherry taiate jumatati si se lasa impreuna sa se caleasca.
Se pun aripioarele si paharul de vin. Se lasa sa fiarba pana se evapora vinul. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se adauga usturoiul pisat si amestecat cu putina apa (un sfert de pahar) si busuiocul tocat mare.
Se sareaza si se pipereaza, apoi se trage de pe foc.
Ostropelul de pui se serveste cu piure de cartofi si o salata de primavara.



0
Comentarii si intrebari la: Ostropel de pui cu rosii proaspete si busuioc

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...