Ostropel din piept de pui


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Ostropel din piept de pui


Ostropel din piept de pui

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Ina


Reteta vizualizata de: 3154 ori

Vezi toate retetele bucatarului (16)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 piept mare de pui
2 cepe
jumatate de ardei gras rosu
1 morcov
2oo ml suc de rosii ( sau 3-4 linguri cu pasta de tomate )
3 - 4 catei de usturoi
sare/ delikat
curry
piper
o foaie de dafin


Mod de preparare:

Ceapa, morcovul si ardeiul gras se toaca marunt si se calesc in putin ulei ( eu le-am taiat la robotelul meu drag :D ) Oparim pieptul de pui si-l taiem bucati mici. Cand legumele devin aurii se adauga in oala feliile de piept de pui si putina apa, cat sa le cuprinda la fiert. Lasam sa fiarba la foc mic, iar cand carnea e fiarta adaugam sucul de rosii sau pasta de tomate. Condimentam cu sare, piper, curry si o foaie de dafin si lasam sa mai dea cateva clocote. La final adaugam in sos usturoiul taiat felii, mai lasam doua clocote si oprim focul. Decoram cu patrunjel verde. Ostropelul este delicios cu mamaliguta calda, dar azi l-am servit alaturi de piure de cartofi si salata de ardei copti.



0
Comentarii si intrebari la: Ostropel din piept de pui

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...