Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Papricas de pui
Papricas de pui
Rating ( 0 voturi)
Reteta trimisa de: admin
Reteta vizualizata de: 1899 ori
Vezi toate retetele bucatarului (526)Aceasta reteta face parte din meniul:
Meniul de miercuriIntreaba bucatarul
Ingrediente:
700 gr piept de pui
2 cepe
150 gr de faina
ulei
1 lingurita de boia de ardei dulce
3-4 rosii
4 oua
100 gr de unt
sare
piper
patrunjel si marar verde
Mod de preparare:
Carnea de pui se taie cuburi cu latura de circa 3 cm. Ceapa se toaca marunt si se caleste la foc mic intr-o cratita cu putin ulei. Atunci cand devine aurie, se adauga boiaua si carnea si se lasa pe foc acoperita 10-15 minute, amestecand mereu. Rosiile se toaca cuburi si se adauga peste carne. Se lasa la foc mic pana cand carnea se inmoaie bine. Daca sosul scade prea mult, se adauga o cescuta de apa calda. Se sareaza si se pipereaza. Dupa ce se ia de pe foc, se presara o mana de patrunjel si marar tocat.
Galustele se prepara astfel: intr-un castron se freaca untul, se adauga pe rand galbenusurile, apoi albusurile batute spuma si faina cat sa dea consistenta compozitiei. Se pune sare si se amesteca usor. Intr-o cratita se pune apa la fiert si cand aceasta clocoteste se da focul mai mic, se ia cu o lingurita din compozitie si se da drumul aluatului in apa. Se lasa putin la fiert si se scot cu o spumiera. Se pot adauga in sosul cu carne preparat mai devreme sau se pot servi separat, ca garnitura.
Nu exista comentarii la acest articol!
Adaugati un comentariu!ALTE RETETE CULINARE DIN CATEGORIA: Retete cu carne de pui
Alte retete culinare din categoria Retete cu carne de pui

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.
trimite o reteta
Follow @La_Baguette
Ne gasesti si pe