Pui cu ananas



Pui cu ananas

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 811 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

700 gr pui
1 lingura curry
5 gr sare
4 lingura zahar
1 buc. Ardei gras rosu
1 buc. Ardei gras galben
1 buc. Morcov
5 buc. Ceapa verde
1 buc. Conserva ciuperci
1 buc. Conserva ananas
1 buc. Ou
1 lingura amidon alimentar
1 ceasca orez
5 gr piper
3 lingura otet din vin
4 lingura sos soia
1 lingura ulei porumb
4 lingura paste tomate
4 lingura suc conserva ananas


Mod de preparare:

Se spala pieptul de pui dupa care se taie cuburi si se marineaza la frigider in sos de soia cu un ou batut si o lingura de amidon alimentar, minim 30 de minute, maxim 24 de ore. Dupa ce se scoate de la marinat, el se prajeste si se scoate pe servetele de bucatarie pentru a se scurge de grasime. Morocvul se taie cubulete, ceapa se taie nu foarte marunt,ardeiul se taie bucatele iar ciupercile se maruntesc. Nu taiem legumele foarte marunt pentru ca dorim sa arete frumos. Pentru sos dulce acrisor se dizolva o linga de amidon alimentar in 4 linguri de zeama de conserva de ananas dupa care punem 4 linguri zahar, 3 lunguri otet, 4 linguri sos de soia ,o lingura ulei de porumb, 4 linguri pasta de tomate si amestecam pana dizolvam zaharul. Calim legumele putin in ulei dupa care punem pieptul depui prajit, ananasul, iar la sfarsit sosul dulce acrisor. Nu gatim prea mult legumele pentru a ramane putin tari, nu crude sau moi. Se seveste cu garnitura de orez brun fiert simplu sau cu condimente: sare , piper sau curry.



0
Comentarii si intrebari la: Pui cu ananas

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...