Pui cu cartofi la cuptor


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Pui cu cartofi la cuptor


Pui cu cartofi la cuptor

Rating   ( 1 voturi)

5 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 8413 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg carne de pui (copane taiate in doua)
1 kg de cartofi
1 lingura bulion de rosii
1 pahar de vin alb
cimbru uscat
4-5 catei de usturoi
sare
piper
ulei
1/2 lingurita boia de ardei dulce


Mod de preparare:

Bucatile de pui se sareaza si se pipereaza bine, iar cartofii curatati de coaja se taie bucati mari. Se pun impreuna intr-o tava si se toarna pe ei ulei, 1 cescuta cu apa, sare, piper, 1 lingurita de cimbru uscat, cateii de usturoi zdorbiti un pic cu palma si boiaua de ardei dulce. Se amesteca bine si se aranjeaza in strat uniform in tava care se acopera cu folie de aluminiu. 
Se baga tava in cuptorul incins in prealabil si se lasa 40-50 de minute pana cand se inmoaie carnea si cartofii. Se da folia la o parte si se toarna deasupra lor bulionul dizolvat in vin, dupa care tava descoperita se pune din nou la cuptor pentru 10-15 minute. Puiul cu cartofi se serveste cald, cu salata verde stropita cu zeama de lamaie sau cu salata de muraturi.

 



0
Comentarii si intrebari la: Pui cu cartofi la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri din piept de pui

Spalam pieptul de pui si il stergem cu un prosop absorbant de bucatarie. Il taiem felii...

Shaorma

Cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem si ii prajim in uleiul incalzit,scoatem pe un servetel...

Rulouri de pui cu cascaval

Pieptul de pui il spalam si il taiem felii subtiri, intr-un vas pisam usturoiul, adaugam...

Pui cu sos de rosii si cartofi la cuptor

Taiem pulpele de pui,le spalam si le uscam cu un prosop absorbant. Le condimentam cu sare si...

Orez cu suc de rosii si cascaval

Ceapa tocata o calim in untul topit, adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeii tocati...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...