Pui cu cartofi la cuptor


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Pui cu cartofi la cuptor


Pui cu cartofi la cuptor

Rating   ( 1 voturi)

5 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 8767 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg carne de pui (copane taiate in doua)
1 kg de cartofi
1 lingura bulion de rosii
1 pahar de vin alb
cimbru uscat
4-5 catei de usturoi
sare
piper
ulei
1/2 lingurita boia de ardei dulce


Mod de preparare:

Bucatile de pui se sareaza si se pipereaza bine, iar cartofii curatati de coaja se taie bucati mari. Se pun impreuna intr-o tava si se toarna pe ei ulei, 1 cescuta cu apa, sare, piper, 1 lingurita de cimbru uscat, cateii de usturoi zdorbiti un pic cu palma si boiaua de ardei dulce. Se amesteca bine si se aranjeaza in strat uniform in tava care se acopera cu folie de aluminiu. 
Se baga tava in cuptorul incins in prealabil si se lasa 40-50 de minute pana cand se inmoaie carnea si cartofii. Se da folia la o parte si se toarna deasupra lor bulionul dizolvat in vin, dupa care tava descoperita se pune din nou la cuptor pentru 10-15 minute. Puiul cu cartofi se serveste cald, cu salata verde stropita cu zeama de lamaie sau cu salata de muraturi.

 



0
Comentarii si intrebari la: Pui cu cartofi la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Snitele de pui cu fulgi de porumb

Se spala si se taie pieptul de pui, dupa care fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele....

Pui pe sticla pt copii

Puiul se unge bine cu ulei. Astfel, va fi crocant, dar și fraged pe dinăuntru. Apoi se...

Ciulama de ciuperci cu pui

Carnea de pui se fierbe. Toaca marunt ceapa si las-o sa se caleasca putin in uleiul de...

Ciorbita de pui a la grec

Mod de preparare: puneti 3 l de apa la fiert, intr-o oala mare. Cand apa clocoteste, puneti...

Pui cu ananas

Se spala pieptul de pui dupa care se taie cuburi si se marineaza la frigider in sos de soia...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...