Pui cu lapte si cartofi cu mustar


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Pui cu lapte si cartofi cu mustar


Pui cu lapte si cartofi cu mustar

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Sim0na


Reteta vizualizata de: 1093 ori

Vezi toate retetele bucatarului (370)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1/2 piept de pui de curte
2 bucati pulpa superioara pui de curte
100 g unt
200 ml lapte dulce de vaca
10 catei usturoiu
sare de mare
ulei
3 cartofi marisori
4 linguri ulei
4 catei usturoiu
1 lingura mustar cu boabe
1 lingura mustar fin
sare de mare
piper


Mod de preparare:

Pregatirea celor doua preparate se face oarecum simultam, la cuptor vor merge in acelasi timp. Am spalat puiul, l-am sarat si piperat si l-am pus la prajit in putin ulei. Cand s-a rumenit putin pe ambele parti, l-am scos si am pus bucatile de carne intr-un vas de yena. Peste bucatile de carne am pus laptele dulce, untul taiat bucati, cateii de usturoi si putina sare de mare. Am dat vasul la cuptorul preincalzit pentru 30 minute, la 190 grade. Dupa cele 40 minute am intors bucatile de carne si le-am mai lasat inca 40 minute. La mine a fost gata dupa aceasta perioada. Sosul de la carne este absolut minunat!!! Am pregatiut un sos din usturoi pisat, sare, piper, mustar, si ulei, pe care l-am adaugat peste cartofii taiati mare. Am amestecat si am dat la cuptor pentru 1 ora jumatate. Am servit carnea si cartofii alaturi de o salata asortata de vara.



0
Comentarii si intrebari la: Pui cu lapte si cartofi cu mustar

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...