Pui in crusta de sare


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Pui in crusta de sare


Pui in crusta de sare

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 3657 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de luni
Meniul de joi


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

1 pui mare
2 lamai
2 oua
1 pahar cu vin alb sau apa
cativa catei de usturoi
ulei de masline
1 lingurita de piper negru boabe
cateva fire de cimbru
1,5 - 2 kg de sare mare

Mai trebuie: folie de aluminiu


Mod de preparare:

Intr-un castron mare se pune sarea si se amesteca cu ouale, un pahar de vin alb, zeama de la o lamaie si piperul. Separat, se piseaza 6-7 catei de usturoi impreuna cu cimbrul, se adauga ulei de masline si se amesteca bine. Cu aceasta marinata se unge bine puiul pe exterior si in interior, unde se mai pune o lamaie intreaga taiata in doua. Se rup apoi 3- 4 bucati de folie de aluminiu lungi de 120 - 140 cm. Se indoaie fiecare folie in doua, rezultand astfel 3-4 bucati de 60-70 de cm. Pe o masa se aseaza foliile una langa alta, astfel incat marginile foliilor invecinate sa se suprapuna pe o suprafata de 6-7 cm. Pe plansa rezultata, in mijloc, se pune sarea, in mijlocul careia se face o adancitura in care se pune puiul. Incepeti sa construiti in jurul puiului ca in imaginea de mai jos, pana cand acesta este imbracat in sare in totalitate. Datorita ingredientelor puse in sare, aceasta se va lipi de pui. Dupa ce ati terminat de imbracat puiul, se strange bine folia in jurul lui, formand in partea de sus un tugui. 
Puiul astfel pregatit se pune intr-o tava si se da la cuptorul incins in prealabil la 200 grade Celsius. Se lasa la cuptor 2 ore, apoi se scoate si se mai lasa nedesfacut 15-20 de minute. Dupa aceea, se desface folia de aluminiu si lovind usor cu o lingura sarea, se sparge si se indeparteaza de pe pui. Se scoate din pui lamaia, apoi se portioneaza si se serveste cald. Carnea ar trebui sa fie frageda si suculenta. Puiul astel pregatit poate fi servit cu piure de cartofi si cu salata verde sau de castraveciori murati.

 



0
Comentarii si intrebari la: Pui in crusta de sare

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...