Pui in sos de mustar


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Pui in sos de mustar


Pui in sos de mustar

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 758 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

8 ciocanele de pui
2 linguri ulei
1 ceapa alba
100 ml vin alb sec
sare
pentru sosul de mustar
2 linguri otet din vin alb
2 linguri de apa
1/2 lingurita piper alb macinat
2 galbenusuri
100 g unt
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura mustar iute
sare
piper


Mod de preparare:

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu ulei si torni in vas 100 ml apa si 100 ml vin alb. Adaugi in forma , alaturi de carne, ceapa tocata rondele, apoi introduci vasul la cuptor pentru circa 30 minute. La jumatatea timpului destinat prepararii, intorci bucatile de carne si le lasi sa se rumeneasca. Separat, amesteci otetul, apa, untul si piperul si le fierbi la foc mic, circa un minut. Strecori lichidul, il lasi sa se raceasca, apoi adaugi galbenusurile si amesteci bine. Asezi vasul in bain-marie si fierbi sosul, amestecand permanent pana se ingroasa, devine cremos si omogen. Asezonezi cu sare de lamaie, sare si piper dupa gust. La sfarsit, adaugi o lingurita de mustar iute, amesteci bine, apoi torni sosul peste ciocanelele asezate pe un platou cald si le servesti imediat. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Pui in sos de mustar

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

Rata pe varza la cuptor

Curatam rata , o spalam si apoi o transam. Facem un amestec cu ulei de masline, sare,piper,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...