Pui pane cu cartofi


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Pui pane cu cartofi


Pui pane cu cartofi

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1691 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de vineri
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg de carne de pui fara os (pulpe, peipt)
2 oua
100 gr de unt
100 gr de faina
800 gr de cartofi
cimbru uscat
ulei
sare
piper
1 legatura de patrunjel verde


Mod de preparare:

Carnea de pui se taie bucati, se spala si se sterge cu servete de hartie. Se sareaza si se pipereaza si se trece prin ou batut si faina, apoi se pun la prajit in ulei bine incins. Se prajesc pe ambele parti, pana cand se rumenesc. Se scot bucatile pe un platou si se pastreaza la cald. 
Cartofii taiati cuburi cu latura de 1,5 cm se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se lasa cateva minute si se scot din apa inainte sa fiarba complet. Se pun atunci la prajit intr-o alta tigaie cu putin ulei, se presara peste ei o jumatate de lingurita de cimbru uscat, putina sare si piper. Cand se rumenesc usor, se scot cu o paleta si se pun pe platou, langa carnea de pui. Se stropeste totul cu unt topit si se presara deasupra patrunjel tocat. Se serveste cu salata de ardei capia cu otet sau castraveti murati.



0
Comentarii si intrebari la: Pui pane cu cartofi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...