Pui parmigiana


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Pui parmigiana


Pui parmigiana

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 983 ori

Vezi toate retetele bucatarului (498)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 piept de pui
2 oua
sare
piper
pesmet
faina
branza brie (cascaval)
Pentru sos de rosii:
1 legatura ceapa verde
5 rosii
1 lingura pasta de tomate
2-3 catei usturoi
busuioc verde
sare
piper


Mod de preparare:

Pieptul de pui l-am taiat felii si l-am batut putin cu ciocanul. Am pregatit o marinata din 100 ml vin, sare, piper, busuioc, am pus pipetul de pui in ea si am dat la frigider 30 min. Am pregatit 3 farfurii in care am pus separat faina, pesmet amestecat cu sare si piper, ouale batute cu furculita. Trecem fiecare bucata prin faina (scuturam surplusul), prin ouale batute si pesmet (pe ambele parti avand grija sa se lipeasca pe toata suprafata carnii). Am prajit in uleiul incalzit pe ambele parti, le-am scos pe un servetel absorbant. Pentru sosul de rosii, am calit ceapa in putin ulei incalzit, am adaugat pasta de tomate si am lasat sa se caleasca putin impreuna. Am adaugat rosiile (pisate in blender cu busuiocul si usturoiul), am potrivit de sare si piper dupa gust si am lasat sa fiarba pana a scazut si a devint mai grosut. Intr-o tava termorezistenta am adaugat sosul de rosii (din care am oprit putin), am adaugat snitele de pui, iar deasupra am turnat restul de sos de rosii. Pe deasupra am presarat branza rasa, apoi am dat tava la cuptorul incalzit pana ce mancarea s-a rumenit frumos.



0
Comentarii si intrebari la: Pui parmigiana

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...