Pui taranesc cu rosii


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Pui taranesc cu rosii


Pui taranesc cu rosii

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1918 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

800 gr carne de pui (piept, copanele, aripi)
1 kg de rosii bine coapte
ulei
sare
piper
1 pahar de supa de legume facuta cu concentrat
3 cepe
1 legatura de patrunjel verde


Mod de preparare:

Bucatile de carne de pui sarate si piperate se pun la prajit in ulei intr-o tigaie mai inalta. Se lasa focul mic si se acopera tigaia. Cand se rumenesc usor pe ambele parti, se scot pe o farfurie. In uleiul ramas se pune la prajit ceapa tocata solzisori. Daca este prea mult ulei, se scurge din el. Se lasa la prajit cateva minute, pana cand devine sticloasa. Se adauga bucatile de carne.
Rosiile se oparesc cateva secunde in apa clocotita, se scot, se curata de pielita si se taie felii. Peste carne se pun feliile de rosii impreuna cu supa si se lasa pe foc mic pana cand sosul scade. Se sareaza si se pipereaza. Dupa ce se stinge focul, se presara deasupra patrunjelul tocat marunt. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.



0
Comentarii si intrebari la: Pui taranesc cu rosii

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...