Pui umplut cu ficat


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Pui umplut cu ficat


Pui umplut cu ficat

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 3363 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 pui
300 gr de ficat de vita sau porc
3 cepe
4-5 ciuperci Champignon
150 gr de unt
1 pahar de vin alb
50 ml de lapte
3-4 catei de usturoi
miez de paine
sare
piper
verdeata verde ( marar , patrunjel)


Mod de preparare:

Mai intai se pregateste umplutura: se taie ceapa solzisori si se pune la calit intr-o tigaie cu jumatate din cantitatea de unt. Se lasa la foc mic 2-3 minute, dupa care se adauga ciupercile taiate feliute si ficatul tocat marunt. Se acopera tigaia si se amesteca des. Se pune vinul, cateva boabe de piper si sare si se lasa sa scada. Se stinge focul, se lasa sa se raceasca si se da prin masina de tocat carne sau se paseaza cu un robot de bucatarie, impreuna cu miezul de la cateva felii de paine inmuiate in lapte si stoarse. Se adauga usturoiul pisat si verdeata tocata marunt. Daca mai este nevoie, se mai pune sare si piper macinat. Cu acest amestec se umple puiul si se coase, pentru ca umplutura sa nu iasa din el. Se sareaza pe deasupra si se unge cu untul ramas, se pune intr-o cratita impreuna cu un pahar de apa, se acopera cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul incins in prealabil. Dupa circa 40 de minute se da folia jos si din cand in cand se unge cu grasimea formata in tava luata cu o lingura. Este gata cand carnea s-a rumenit, devenind aurie. Se serveste cald.



0
Comentarii si intrebari la: Pui umplut cu ficat

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...