Pui umplut cu orez si legume


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Pui umplut cu orez si legume


Pui umplut cu orez si legume

Rating   ( 4 voturi)

4 4

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Ina


Reteta vizualizata de: 2775 ori

Vezi toate retetele bucatarului (16)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mare
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

un pui grill
3/4 cana cu orez
o ceapa mare
un morcov
un borcan cu ciuperci
amestec mexican
legume congelate ( brocoli, morcov, conopida, fasole )
sare
piper
boia dulce de ardei
sos de soia


Mod de preparare:

Dezosam puiul cu grija, incepand de la piept, mergand cu lama cutitului cat mai aproape de os. Raman dezosate doar pulpele inferioare ( zona ciocanelelor ) si aripile. Eu am ratat operatiunea si l-am dezosat pe spate :))) astfel ca a aratat mai ciudat :D . Bucatile de carne curatate de pe oase sau desprinde din zona pieptului se vor toca marunt. Curatam si tocam ceapa si morcovul , apoi le calim in 3-4 linguri cu ulei. Adaugam orezul spalat 2-3 ape si bine scurs, impreuna cu 2 cani de apa, bucatile de carne, ciupercile spalate si cca doua maini bune din amestecul de legume mexicane. Fierbem la foc mic pana se absoarbe toata apa, mestecand cu grija din cand in cand. Potrivim de sare si piper. Stropim puiul cu sos de soia. Amestecul de orez, carne si legume il vom aseza cu grija in interiorul puiului dezosat , aducand marginile inspre centru ci legandu-le sau cusandu-le, pentru a evita pierderea umpluturii in timpul coacereii. Ungem puiul cu ulei si-l presaram cu boia dulce de ardei , sare si piper. Asezam intr-o tava neunsa cu ulei legume feliate ( am folosit legume congelate ), peste care am pus puiul umplut si am bagat totul in cuptorul cu halogen, legumele preparandu-se astfel in grasimea scursa din pui. Lasam in cuptor cca 20-30 minute pe ambele parti, la 180 -200 grade. Perioada de frigere variaza in functie de cat de gros lasam stratul de carne care adera de pielea puiului.



1
Comentarii si intrebari la: Pui umplut cu orez si legume

alinam,    Data: 19/03/2012 09:26:55   Raspunde

Arata foarte bine!!
Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...