Puiul imparatesei


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Puiul imparatesei


Puiul imparatesei

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: mitinita


Reteta vizualizata de: 1789 ori

Vezi toate retetele bucatarului (243)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: China
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

Ingrediente pentru sos: 100 ml de supa de pui, 50 gr de zahar, 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de otet din vin alb, 1 lingurita de ghimbir proaspat, 1 catel de usturoi, 2 linguri de amidon alimentar. Ingrediente pentru puiul imparatesei: 1 piept de pui, taiat in cuburi de 2 cm, 1 lingura de sos de soia, 1 ou, 2 linguri de amidon alimentar, 3 cepe verzi, taiate in bucati, piper cayenne.


Mod de preparare:

Ingredientele pentru sos vor fi introduse intr-un borcan, care se va scutura bine ca sa se imbine aromele. Se pune deoparte pana cand avem nevoie sa il folosim. Bucatile de pui se vor amesteca impreuna cu lingura de sos de soia. Apoi se adauga oul, cayenne-ul si amidonul alimentar. Se amesteca. Punem pe foc un wok si cand s-a incalzit adaugam ulei si prajim bucatile de pui. Nu le vom suprapune in wok, ci le vom praji pe rand. Scoatem cuburile de pui si le lasam deoparte. Prajim ceapa verde, apoi adaugam sosul din borcan. Cand incepe sa se ingroase, adaugam bucatile de pui si lasam inca putin pe foc. Se serveste cu orez alb simplu.



0
Comentarii si intrebari la: Puiul imparatesei

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...