Rata pe varza la cuptor


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-pui » Rata pe varza la cuptor


Rata pe varza la cuptor

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 715 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

1 rata
2 verze murate
2-3 rosii
o cana cu bulion
ulei de masline
cimbru uscat
boia dulce
foi de dafin
boabe de piper
sare, piper


Mod de preparare:

Curatam rata , o spalam si apoi o transam. Facem un amestec cu ulei de masline, sare,piper, boia, cimbru si ungem bine fiecare bucata de carne in parte apoi dam la frigider si tinem circa 1 ora la rece. Spalam bine varza.. Scurgem bine varza de apa si apoi o taiem fideluta. Asezam pe fundul vasului de yena jumatate din cantitatea de varza taiata. Peste varza asezam rata si apoi restul de varza. Desfacem bulionul in apa rece si turnam in oala. Adaugam rosiile cimbru uscat ,foi de dafin si boabe de piper. Din cand in cand scoatem vasul si rasucim dreapta-stanga fara a folosi lingura pentru amestecare. Este bine sa nu incalzim cuptorul decat in momentul in care introducem oala in el, astfel incat sa se incalzeasca treptat odata cu vasul. Tinem la cuptor pana cand scade bine iar atat carnea cat si varza sunt bine facute.



0
Comentarii si intrebari la: Rata pe varza la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gulas unguresc

Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie...

Pui la cuptor

Carnea se unge cu o lingura de ulei si apoi se presara cu delikat. Rosiile se taie, se...

Pui cu vin alb si ciuperci

Carnea se spala, se condimenteaza si se pune intr-un vas de termorezistent. Se pune ceapa...

Pui in sos de mustar

Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu...

Snitel de pui in pesmet

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...