Antricot de vita la gratar


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Antricot de vita la gratar


Antricot de vita la gratar

Rating   ( 5 voturi)

3 5

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 10225 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Franta
Grad de dificultate: mic
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

4 felii de antricot de vita de buna calitate (trebuie sa aiba prin carne, foarte vizibile, firisoare numeroase de grasime) groase de circa 2 cm
ulei de masline
2 catei de usturoi
2 fire de rozmarin
2 fire de cimbru proaspat
sare
piper proaspat macinat


Mod de preparare:

Se sareaza si se pipereaza feliile de carne si se pun pe gratarul bine incins (trebuie pus pe foc cu cel putin 5 minute inainte). Este foarte important sa fie bine incins, pentru ca astfel carnea va ramane suculenta si frageda in interior. Se lasa la foc mare pe o parte, cam 3 minute, iar cand observati ca la suprafata ei iese sange, se intoarce, se mai lasa si pe cealalta parte 3 minute si se scoate pe un platou. In timpul in care se face friptura, se pune intr-o tigaie putin ulei de masline, iar cand acesta s-a incins se pun ierburile si cateii de usturoi taiati jumatati. Se lasa pe foc 20 de secunde si se toarna peste carnea de vita.
Friptura astfel preparata se poate servi cu Morcovi la cuptor si un pahar de vin rosu sec.



0
Comentarii si intrebari la: Antricot de vita la gratar

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Vinete umplute

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...