Burgeri de vita cu sfecla


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Burgeri de vita cu sfecla


Burgeri de vita cu sfecla

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: VeveritaPofticioasa


Reteta vizualizata de: 1046 ori

Vezi toate retetele bucatarului (82)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

400g carne tocata de vita, 2 oua, 4 catei usturoi, 2 sfecle mici, 1 lingurita seminte de chimen, 1 lingurita hrean ras, 1 lingurita harissa, chilli macinat, putin ulei de masline. Pentru sos: iaurt simplu, hrean, seminte de chimen, seminte de coriandru. Pentru garnitura: orez basmati, sofran.


Mod de preparare:

Radeti sfecla intr-o sita, pusa peste un castron (veti folosi zeama lasata la sos). Tocati usturoiul marunt si adaugati-l peste carne, alaturi de oua, sfecla rasa stoarsa bine, si condimente. Amestecati bine. Formati burgeri cam de 1 deget grosime si lasati-i la odihna in frigider cam jumatate de ora. Ungeti apoi burgerii cu ulei de masline si puneti-i pe gratarul incins, dupa ce ati micsorat focul. Lasati-i cam 4 minute pe fiecare parte. Pentru sos, pisati semintele intr-un mojar. Amestecati-le cu iaurt si hrean. Asezonati cu sare si piper. Serviti alaturi de orez simplu, la care ati adaugat un varf de sofran in timpul fierberii, si putina sfecla rasa care a ramas de la chiftele amestecata cu otet balsamic. Savurati alaturi de un vin rosu aromat (cabernet sauvignon).



0
Comentarii si intrebari la: Burgeri de vita cu sfecla

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Vinete umplute

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...