Carne de vita cu praz


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Carne de vita cu praz


Carne de vita cu praz

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2604 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

600 gr de carne de vita sau vitel
500 gr de praz
1 lingura de bulion de rosii
200 ml supa de carne (facuta din concentrat)
1 lingura rasa de faina
ulei
sare
piper
1 legatura de patrunjel
1 lingurita de zahar


Mod de preparare:

Carnea se taie bucatele si se pune la prajit in ulei pana cand se rumeneste bine. Se scoate pe o farfurie. Separat, se curata prazul, se toaca rondele si se pune la oparit in putina apa. Se scurge si se pune si el la prajit in uleiul ramas de la carne. Se da focul mic, se acopera si se lasa 3-4 minute. Intr-o cratita se pune putin ulei, se adauga faina si se lasa pe foc pana cand se rumeneste usor. Atunci se stinge cu bulionul si supa de carne preparata din concentrat. Dupa cateva minute de fiert se adauga carnea impreuna cu prazul si se lasa pe foc pana cand scade. Se sareaza, se pipereaza si se adauga si zaharul. Dupa ce se stinge focul, se presara pe deasupra patrunjelul tocat marunt. Se poate servi cu piure de cartofi. 



0
Comentarii si intrebari la: Carne de vita cu praz

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Vinete umplute

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...