Chiftelute de vita


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Chiftelute de vita


Chiftelute de vita

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 995 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

500 gr rasol de vita
2 morcovi
2 cepe
1 pastarnac
1/4 radacina de telina
2 oua
sare
piper
1 mana de patrunjel
pesmet
ulei


Mod de preparare:

Se pune la fiert carnea cu putina sare. Cand aceasta s-a inmuiat, se adauga 1 ceapa intrega, morcovii, telina si pastarnacul. Cand s-au fiert, se scurg. Se curata carnea de pe oase, se toaca cu un mixer sau la masina de tocat carne impreuna cu morcovii, telina si pastarnacul. Separat se toaca marunt o ceapa mica. Tocatura se amesteca bine cu ceapa, ouale, piperul, verdeata tocata marunt si sarea. Daca este prea moale, se adauga miezul faramitat al unei felii de paine. Se formeaza cu mana chiftelute mici si rotunde care se trec prin pesmet si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc. Se pun la scurs pe servete de hartie. Se servesc reci, impreuna cu salata verde sau salata de varza verde, asezonate cu sare si zeama de lamaie.



0
Comentarii si intrebari la: Chiftelute de vita

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulada de carne cu legume

Fierbi morcovii si-i lasi la racit. Inmoi painea in lapte si o tii 10 minute. Amesteci carnea...

Friptura impanata de vitel

Se bate putin pulpa de vitel, se unge cu ulei si se acopera cu amestecul format din celelalte...

Pulpa de vita cu sos de usturoi

Pulpa de vita am taiat-o felii potrivit de groase pe care le-am batut cu ciocanul pentru...

Pastrama de vitel in sos de rosii si ardei

Carnea de vita, care in prealabil a fost condimentata cu cimbru, sare si boia, iar apoi...

Vita cu sos de ciocolata si chili

Carnea de vita portionata se spala, apoi se sterge cu un servet de bucatarie. Se maseaza...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...