Clatite cu carne si sos bechamel


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Clatite cu carne si sos bechamel


Clatite cu carne si sos bechamel

Rating   ( 1 voturi)

4 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 1416 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

Pentru aluatul de clatite:
2 oua
sare, piper
apa
faina
50 ml bere
marar
Pentru umplutura:
300-400 g carne de vita tocata
2 cepe medii spre mici
1 ardei gras rosu
2 rosii mari
1 conserva de ciuperci
sare, piper, busuioc
ulei pentru calit
Pentru sosul bechamel:
un sfert de pachet de unt
lapte
2 linguri de faina


Mod de preparare:

Prima data se pregateste aluatul de clatite: se amesteca cu mixerul ouale, sarea si piperul. Apoi se adauga apa, faina (treptat), berea si mararul uscat si iar se amesteca bine cu mixerul. Trebuie sa va iasa ca o smantana mai groasa. Se lasa aluatul la odihnit. Intre timp, se pregateste umplutura: carnea tocata de vita impreuna cu 2 cepe taiate marunt si putin ulei se pun in tigaie la calit. Cand s-a schimbat culoarea atat la carne, cat si la ceapa, se pun peste ele, 1 ardei rosu gras si 2 rosii mari (cubuletete marunte) si ciupercile. Se condimenteaza cu sare, pper, boia dulce si busuioc si se lasa sa fiarba in sucul lasat de carne si legume. Se verifica de gust. Sosul bechamel se prepara foarte usor: intr-o cratita puneti untul sa se topeasca impreuna cu laptele. Adaugati treptat faina, iar la final cascavalul ras si lasati sa dea cateva clocote. Laptele il puneti in functie de cat de consistent doriti sa fie. In general, trebuie sa iasa ca o smantana mai groasa. Clatitele se umplu cu umplutura de carne si legume, se ruleaza si peste ele se adauga sosul bechamel. Se pun intr-o tava si se lasa la cuptorul preincalzit aproximativ 15 min. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Clatite cu carne si sos bechamel

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Vinete umplute

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...