Coltunasi cu carne de vita


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Coltunasi cu carne de vita


Coltunasi cu carne de vita

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1935 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

300 gr carne de vita tocata
1 ceapa
4 oua
sare
piper
100 ml lapte
250 gr faina
1 lingura ulei


Mod de preparare:

Se face un aluat din faina, lapte caldut, 2 oua si putina sare. Se framanta si se pune in frigider 10 minute. Intre timp, se pregateste umplutura: intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga carnea, sare si piper. Se lasa la foc mic cateva minute, pana cand carnea se strange. Se stinge focul si se pune carnea intr-un castron. Dupa ce s-a racit, se adauga cele 2 oua si se amesteca bine. Se gusta de sare si piper. Din aluatul facut mai devreme se intinde o foaie mai groasa, din care se taie cu un cutit patrate cu latura de aprox. 5 cm. In fiecare patrat se pune cate o lingura de carne. Se pliaza coca peste carne, formand niste triunghiuri. Se lipesc marginile apasand bine cu degetele. Coltunasii se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Se lasa 15 minute. Se scot cu o spumiera, se scurg si se aseaza intr-o tava tapetata cu unt si pesmet si se baga in cuptorul incins in prealabil inca 10 minute. Se servesc fierbinti.



0
Comentarii si intrebari la: Coltunasi cu carne de vita

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Vinete umplute

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...