Cotlete de berbecut picante cu sos de vin


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Cotlete de berbecut picante cu sos de vin


Cotlete de berbecut picante cu sos de vin

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 2118 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

16 cotlete de berbecut
10 catei de usturoi
500 ml vin rosu sec
1 lamaie
2 ardei grasi rosii
5-6 linguri ulei de masline
1 ardei iute
1 lingurita cimbru uscat
2 linguri stafide negre
1 lingurita miere
sare si piper


Mod de preparare:

Se curata de seminte ardeiul iute si se taie fasii subtiri, de asemenea si ardeiul gras. Se zdrobeste foarte bine usturoiul. Se incinge uleiul si se rumenesc rapid cotletele, pe ambele parti, la foc iute. Se scot intr-o tava si in locul lor se calesc 2-3 min ardeii, amestecand frecvent. Se ia de pe foc, se toarna vinul si se adauga restul ingredientelor. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se amesteca bine si se toarna peste cotlete. Se mai adauga cca 200 ml apa si se baga tava in cuptorul incins la foc mediu. Se coace pana cand se ingroasa sosul, scuturand de cateva ori tava ca sa se unga carnea cu sos. Se servesc fierbinti cu cuscus si sos. 



0
Comentarii si intrebari la: Cotlete de berbecut picante cu sos de vin

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Vinete umplute

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...