Ficat de vitel


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Ficat de vitel


Ficat de vitel

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: mikaela


Reteta vizualizata de: 2155 ori

Vezi toate retetele bucatarului (7)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

600 gr ficat vitel, 60 gr unt, 2 gr sare, 2 linguri smantana, 1-2 linguri zeama de lamaie , 1 lingura faina, 2 mere acrisoare, 2 bucati ceapa (mai mare), o lingura coniac, 2 gr piper macinat, 100 ml apa sau supa.


Mod de preparare:

Se taie ficatul in bucati potrivite, se sterge si se indeparteaza pielitele. Se scoate cotorul de la mere si se taie in felii de cca 1 cm. Se stropesc cu zeama de lamaie. Ceapa se taie jumatati, apoi felii nu foarte subtiri. Se da ficatul prin faina si se pune la prajit intr-o tigaie in jumatate de unt cate 2 min pe fiecare parte. Se scoate din tigaie, se pune intr-o tava termorezistenta si se da la cuptor la 100 grade, preincalzit, 10-15 minute (interiorul ficatului trebuie sa ramana roz). Se prajesc merele in unt cateva minute, apoi se scot. Se prajesc si rondelele de ceapa. Se aseaza bucatile de ficat pe platou. Deasupra se pun felii de mere si jumatate din cantitatea de ceapa. Jumatatea cealalta de ceapa se lasa sa se rumeneasca bine si se stinge cu coniac si supa. Se lasa sa fiarba 10 minute. Se mixeaza, se adauga sarea, piperul si smantana. Se serveste impreuna cu ficatul.



0
Comentarii si intrebari la: Ficat de vitel

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

Jardineira cu carne de vita

Ceapa o tocam marunt si o calim intr-o cratita in care am adaugat putin ulei, cand devine...

Rulada de carne cu legume

Fierbi morcovii si-i lasi la racit. Inmoi painea in lapte si o tii 10 minute. Amesteci carnea...

Friptura impanata de vitel

Se bate putin pulpa de vitel, se unge cu ulei si se acopera cu amestecul format din celelalte...

Pulpa de vita cu sos de usturoi

Pulpa de vita am taiat-o felii potrivit de groase pe care le-am batut cu ciocanul pentru...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...