Ficat de vitel


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Ficat de vitel


Ficat de vitel

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: mikaela


Reteta vizualizata de: 1615 ori

Vezi toate retetele bucatarului (7)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

600 gr ficat vitel, 60 gr unt, 2 gr sare, 2 linguri smantana, 1-2 linguri zeama de lamaie , 1 lingura faina, 2 mere acrisoare, 2 bucati ceapa (mai mare), o lingura coniac, 2 gr piper macinat, 100 ml apa sau supa.


Mod de preparare:

Se taie ficatul in bucati potrivite, se sterge si se indeparteaza pielitele. Se scoate cotorul de la mere si se taie in felii de cca 1 cm. Se stropesc cu zeama de lamaie. Ceapa se taie jumatati, apoi felii nu foarte subtiri. Se da ficatul prin faina si se pune la prajit intr-o tigaie in jumatate de unt cate 2 min pe fiecare parte. Se scoate din tigaie, se pune intr-o tava termorezistenta si se da la cuptor la 100 grade, preincalzit, 10-15 minute (interiorul ficatului trebuie sa ramana roz). Se prajesc merele in unt cateva minute, apoi se scot. Se prajesc si rondelele de ceapa. Se aseaza bucatile de ficat pe platou. Deasupra se pun felii de mere si jumatate din cantitatea de ceapa. Jumatatea cealalta de ceapa se lasa sa se rumeneasca bine si se stinge cu coniac si supa. Se lasa sa fiarba 10 minute. Se mixeaza, se adauga sarea, piperul si smantana. Se serveste impreuna cu ficatul.



0
Comentarii si intrebari la: Ficat de vitel

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pastrama de vitel in sos de rosii si ardei

Carnea de vita, care in prealabil a fost condimentata cu cimbru, sare si boia, iar apoi...

Vita cu sos de ciocolata si chili

Carnea de vita portionata se spala, apoi se sterge cu un servet de bucatarie. Se maseaza...

Dovlecei umpluti (2)

Curat dovleceii de coaja, ii tai in doua, de-a latul si le scot cu un cutit semintele. Ii...

Muschi de vita cu sos de hribi

Carnea de vita se spala si se sterge cu un servet absorbant. Separat se amesteca intr-un bol...

Ceapa umpluta cu carne de vita

Ceapa se curata de coaja exterioara, se spala, apoi, cu ajutorul unei lingurite se scoate...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...