Friptura de vita cu rosii


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Friptura de vita cu rosii


Friptura de vita cu rosii

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1709 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni
Meniul de sambata
Meniul de vineri


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg de carne de vita sau vitel (pulpa sau snitele gata portiaonate)
500 gr de rosii bine coapte sau 1 cutie de rosii in bulion decojite
200 ml supa
100 ml vin rosu
piper
sare
50 gr de unt
ulei
1 legatura de patrunjel verde
2 cepe


Mod de preparare:

Carnea se taie felii si se bate ca pentru snitel. Se sareaza si se pipereaza. Ceapa se toaca solzisori si se pune la calit la foc mic in ulei. Cand devine sticloasa se scoate din ulei cu o paleta. In uleiul ramas se pune carnea la prajit. Se intoarce pe ambele parti si dupa ce s-a patruns putin se adauga rosiile taiate felii, ceapa, supa, vinul si untul. Se lasa la fiert la foc mic pana cand se inmoaie bine carnea. Se scoate carnea pe un platou, se strecoara sosul si se pune peste friptura.
Se presara patrunjel tocat si se serveste impreuna cu piure de cartofi.



0
Comentarii si intrebari la: Friptura de vita cu rosii

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Vinete umplute

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...