Friptura din pulpa de vita


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Friptura din pulpa de vita


Friptura din pulpa de vita

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 3476 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

800 gr pulpa de vita sau vitel
1 pahar de vin rosu
sare
piper
ulei
1 varf de cutit de enibahar praf
3 catei de usturoi
2 cepe
300 gr de rosii
100 gr de ciuperci
100 ml smantana
1 legatura de patrunjel verde


Mod de preparare:

Carnea se taie cuburi mai mari si se pune la prajit la foc mic intr-o cratita sau tigaie mare. Dupa 5 minute, se adauga ceapa tocata si se caleste usor. Apoi se pune o cescuta cu apa calda si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand carnea se inmoaie. Rosiile se oparesc cateva secunde in apa clocotita, se scurg, se curata de pielita si se toaca cubulete. Se pun peste carne impreuna cu usturoiul pisat, sare, enibahar, vin, piper si ciupercile taiate feliute. Se amesteca usor si se fierb impreuna 5 minute.
Se unge o tava cu ulei si se rastoarna carnea impreuna cu legumele in ea. Se baga tava in cuptorul incins si se lasa 20 de minute. Se serveste calda, stropita cu smantana si cu patrunjel tocat, presarat pe deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Friptura din pulpa de vita

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Vinete umplute

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...