Musaca de cartofi cu carne tocata


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Musaca de cartofi cu carne tocata


Musaca de cartofi cu carne tocata

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 1404 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

600 g cartofi, 600 g carne tocata amestec de vita si porc, 70 g unt, 3 rosii, 3 morcovi, 2 cepe, 1 ou, condimente pentru carne de vita si porc, condimente pentru cartofi, cimbru, sare, piper.


Mod de preparare:

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Celelalte legume se curata si se spala, apoi se pun la calit intr-un pic de ulei de masline. Adaugam apoi carnea tocata, condimentele pentru carnea de vita si porc, putin cimbru si amestecam usor. Cand este gata lasam la racit pentru cateva minute. Intre timp facem un piure din cartofii fierti, unt si condimentele de cartofi. Intr-un vas termorezistent punem un strat de piure de cartofi, apoi un strat din amestecul de carne, continuand cu un alt strat de piure. Deasupra ungem usor cu oul batut. Dam la cuptor pentru aproximativ 30 - 35 minute. Musacaua se poate servi calda, alaturi de o salata sau de muraturi.



0
Comentarii si intrebari la: Musaca de cartofi cu carne tocata

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Vinete umplute

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...