Musaca de macaroane


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Musaca de macaroane


Musaca de macaroane

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 1502 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

1 pachet de macaroane
700 gr carne de vita tocata
1 ceapa mare
sos alb bechamel (din 2 cani de lapte, unt si faina)
1 lingura bulion
5 linguri ulei de masline
sare si piper


Mod de preparare:

Se fierb macaroanele al dente, in apa cu sare. Se scurg si se clatesc cu apa rece. Se incinge uleiul intr-o cratita, la foc mediu spre mare, se pune carnea la calit, se amesteca frecvent si se prajeste pana se evapora sucul pe care il lasa, apoi se adauga ceapa si un praf de sare. Se mai calesc impreuna amestecand mereu pana ce ceapa devine transparenta. Se reduce focul, se adauga 4-5 linguri de apa si se mai lasa pana scade iar tot lichidul, amestecand frecvent, sa nu se lipeasca. Se ia de pe foc, se adauga bulionul, se sareaza si pipereaza dupa gust si se amesteca bine. Se unge cu ulei o cratita sau un vas termorezistent. Se pun macaroanele, se stropesc cu putin sos alb, apoi se acopera cu carnea. Deasupra se pun restul de macaroane, se toarna sosul, se misca vasul in toate directiile pentru ca sosul sa patrunda peste tot. Se coace in cuptorul incins la foc mediu, pana se rumeneste pe deasupra. 



0
Comentarii si intrebari la: Musaca de macaroane

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Vinete umplute

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...