Musaca de vinete


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Musaca de vinete


Musaca de vinete

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: VeveritaPofticioasa


Reteta vizualizata de: 1481 ori

Vezi toate retetele bucatarului (82)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

500g pulpa de vita tocata, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 capatana de usturoi, 1 cutie de rosii tocate, 2 rosii, 1 lingura pasta de rosii, 150ml vin alb, 2 vinete, 2 oua, 330ml iaurt de baut, 1 lingura cu varf de amidon, 50g branza telemea rasa, 1 lingura pesmet, 3 linguri ulei de masline, 2 foi de dafin, rozmarin, cimbru, ienibahar, sare, piper.


Mod de preparare:

Incingeti 1 lingura de ulei si puneti ceapa la calit. Dupa ce se inmoaie putin, adaugati morcovii si usturoiul taiati subtire. Adaugati carnea, ienibaharul, cimbrul si rozmarinul, si amestecati bine. Lasati pe foc mai mare pana ce toata carnea si-a schimbat culoarea. Asezonati. Adaugati vinul, iar dupa ce s-a evaporat, rosiile din conserva si cele proaspete, pasta de rosii, putina apa si foile de dafin. Lasati sa fiarba la foc mic cam 50 de minute. Dupa ce ati stins focul scoateti foile de dafin. Intre timp, feliati vinetele pe lungime, sarati-le si piperati-le, ungeti-le cu ulei de masline si dati-le la cuptorul incins la 200 de grade pentru 25 de minute. Ungeti cu ulei o tava termorezistenta, in care puneti un strat de vinete, apoi unul de carne, din nou vinete, carne, si la final vinete. Bateti ouale, potriviti de sare si piper. Amestecati amidonul cu iaurt, apoi turnati peste oua si bateti din nou. Adaugati branza rasa. Turnati sosul peste carne. Presarati pesmetul. Dati la cuptor cam o ora la 180-200 de grade, pana se rumeneste frumos. Savurati in compensarea timpului luuuuuung cat ati asteptat si lungirii urechilor de foame. Multa pofta!



0
Comentarii si intrebari la: Musaca de vinete

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Vinete umplute

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...