Papricas cu galuste


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Papricas cu galuste


Papricas cu galuste

Rating   ( 3 voturi)

1 3

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1803 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

700 gr carne de vita sau vitel
2 cepe
150 gr de faina
ulei
1 lingurita de boia de ardei dulce
3-4 rosii
4 oua
100 gr de unt
sare
piper
patrunjel si marar verde


Mod de preparare:

Carnea de vita se taie cuburi cu latura de circa 3 cm. Ceapa se toaca marunt si se caleste la foc mic intr-o cratita cu putin ulei. Atunci cand devine aurie, se adauga boiaua si carnea si se lasa pe foc acoperita 10-15 minute, amestecand mereu. Rosiile se toaca cuburi si se adauga peste carne. Se lasa la foc mic pana cand carnea se inmoaie bine. Daca sosul scade prea mult, se adauga o cescuta de apa calda. Se sareaza si se pipereaza. Dupa ce se ia de pe foc, se presara o mana de patrunjel si marar tocat. Galustele se prepara astfel: intr-un castron se freaca untul, se adauga pe rand galbenusurile, apoi albusurile batute spuma si faina cat sa dea consistenta compozitiei. Se pune sare si se amesteca usor. Intr-o cratita se pune apa la fiert si cand aceasta clocoteste se da focul mai mic, se ia cu o lingurita din compozitie si se da drumul aluatului in apa. Se lasa putin la fiert si se scot cu o spumiera. Se pot adauga in sosul cu carne preparat mai devreme sau se pot servi separat, ca garnitura.

 

 


0
Comentarii si intrebari la: Papricas cu galuste

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Vinete umplute

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...