Pulpa de berbec umpluta


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Pulpa de berbec umpluta


Pulpa de berbec umpluta

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 1085 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de marti
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1,5 kg pulpa de berbec dezosata
200 gr morcovi (mai subtiri)
2 linguri pasta de tomate
2 linguri iaurt
3 lingurite sare
3 lingurite piper negru rasnit
200 ml apa calda


Mod de preparare:

Pulpa de berbec se intinde pe un tocator de lemn si se asezoneaza cu sare si piper. Morcovii se curata si se fierb intregi cca 10 min, apoi se aranjeaza peste carne, pe lungimea bucatii. Se ruleaza strans carnea in jurul randului de morcovi, se leaga si se asaza intr-un vas pe masura. Se toarna apa calda peste rulada de carne, se acopera cu un capac si se pune la fiert la foc mediu. Cand lichidul incepe sa clocoteasca, se reduce focul la minim. Daca vasul nu se inchide perfect cu capacul, se face un aluat din faina si apa si se sigileaza cu acesta de jur-imprejur. Se coace timp de 2 ore, apoi se transfera intr-o tava, se amesteca iaurtul cu pasta de tomate si se unge rulada cu aceasta compozitie. Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa cca 10 min, pana cand se rumeneste frumos. Se serveste calda taiata in felii.



0
Comentarii si intrebari la: Pulpa de berbec umpluta

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Vinete umplute

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...