Ramstek la gratar


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Ramstek la gratar


Ramstek la gratar

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1477 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

800 gr muschi de vita
100 gr de unt
piper
sare
1 lingurita de cimbru uscat
6 cartofi
ulei


Mod de preparare:

Muschiul se taie felii groase de circa 2 cm. Fircare felie se unge cu unt, se sareaza si se pipereaza din belsug. Se presara pe carne si cimbrul uscat. Se incinge gratarul bine si se adauga feliile de carne, care se frig cam 2-3 minute pe fiecare parte, in functie de felul cum il preferati, in sange sau bine facut. Zeama lasata de carne se colecteaza intr-un castronel inainte sa se arda. Friptura se poate servi cu cartofi in coaja la cuptor: cartofii de marime mijlocie se spala, se ung cu ulei si se freaca cu sare mare, apoi se pun intr-o tava la cuptor. Se lasa 40-50 de minute, pana cand se inmoaie. Se scot de la cuptor, se cresteaza un pic, se pune cate o lingurita de unt si se toarna in interiorul lor zeama de la carne. Preparatul se potriveste cu o salata verde stropita cu zeama de lamaie si un pahar de vin rosu.



0
Comentarii si intrebari la: Ramstek la gratar

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Vinete umplute

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...