Vinete umplute


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-vita » Vinete umplute


Vinete umplute

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 806 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

2 vinete
o ceapa mica
100 g morcovi
200 g carne tocata
50 g unt
sare
piper
pentru sos:
100 g unt
100 g faina
500 ml lapte
100 g cascaval
un praf de nucsoara
sare


Mod de preparare:

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a devenit galben auriu se toarna laptele incorporand foarte bine. Se da in clocot, se trage de pe foc, se adauga cascavalul si se amesteca sa se dizolve. Se potriveste de sare si nucsoara. Se taie vinetele in jumatati si se scobesc de miez. Se presara cu sare si se lasa 15 minute asa. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se ung cu ulei de masline. Intre timp ceapa taiata marunt se caleste in unt. Se aduga morcovii si carnea tocata. Se asezoneaza de sare si piper. Se umplu vinetele cu amestecul de carne, se toarna deasupra sosul si se pune putin cascaval ras. Se adu la cuptor pentru 20 de minute pana devin aurii. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Vinete umplute

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulouri cu carne tocata

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu sarea,zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam ouale...

Ardei umpluti

Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. Se lasa...

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura...

Ochiuri cu cascaval

Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le...

Jardineira cu carne de vita

Ceapa o tocam marunt si o calim intr-o cratita in care am adaugat putin ulei, cand devine...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...