Ardei capia copti cu rosii si usturoi


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Ardei capia copti cu rosii si usturoi


Ardei capia copti cu rosii si usturoi

Rating   ( 2 voturi)

2 2

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 8686 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

1,5 kg de ardei capia
1,5 kg de rosii bine coapte
ulei
2 cepe
1/2 lingurita cu zahar
4-5 catei de usturoi


Mod de preparare:

Ardeii capia se coc pe aragaz sau pe un gratar cu carbuni. Ca sa ii curatati mai usor de coaja, puteti proceda asa: Dupa ce s-au innegrit pe toate partile, se iau de pe foc si se pun intr-un castron acoperit. Se presara peste fiecare un praf de sare. Se lasa acoperiti cateva minut, pentru a se aburi bine. Veti vedea ca se vor curata usor. Ardeii curatati se pun intr-un castron, apoi se ia fiecare ardei, se curata de seminte si se taie fasii. Se pun in acelasi castron, pastrand si zeama pe care si-o lasa. Intre timp se pregateste sosul de rosii. Rosiile taiate jumatati se pun intr-un robot de bucatarie si se toaca. Daca nu aveti robot, pot fi date pe razatoarea mare. Intr-o cratita incapatoare se pune la calit in putin ulei ceapa tocata solzisori. Se da focul mic si se acopera cratita. Se amesteca des. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga un polonic din rosiile zdobite si se mai lasa la calit cinci minute. Se adauga apoi restul de rosii si o cescuta de apa. Se fierbe sosul la foc mic 20-30 de minute, dupa care se adauga ardeii taiati fasii impreuna cu zeama lasata de ei si se mai lasa la fiert pana cand acestia s-au inmuiat bine iar sosul a scazut putin. Se sareaza, se pune zaharul si se opreste focul. Usturoiul se piseaza si se adauga in mancare. Este o reteta usor de realizat si foarte, foarte gustoasa. Mancarea se poate servi calda sau rece, direct de la frigider.



0
Comentarii si intrebari la: Ardei capia copti cu rosii si usturoi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Vinete gratinate

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...